Quality and Safety of Fresh Fruits and Vegetables
Ολοκληρώθηκε η δημοσίευση ειδικού αφιερώματος του έγκριτου περιοδικού Scientia Horticulturae με τίτλο Quality and Safety of Fresh Fruits and Vegetables και συντάκτες τον Ανώτερο Λειτουργό του ΙΓΕ Δρ Μ. Κυριάκου και τον καθηγητή Y. Rouphael του Πανεπιστημίου Federico ΙΙ της Ιταλίας. Το ειδικό αφιέρωμα επικεντρώνεται στη διαμόρφωση της ποιότητας και την ασφάλεια στα νωπά οπωροκηπευτικά. Απαρτίζεται από: (A) πέντε άρθρα ανασκόπησης οριζόντιων θεμάτων: κανονιστικό πλαίσιο, βαρέα μέταλλα, νιτρικά, μικροβιακό φορτίο, διαχείριση ποιότητας σε ελεγχόμενο περιβάλλον καλλιέργειας, και (B) δώδεκα άρθρα ανασκόπησης που αφορούν σε συγκεκριμένες καλλιέργειες: ελιά, εσπεριδοειδή, αμπέλι, πυρηνόκαρπα, μήλα, μικρά φρούτα (δρύπες), σταυρανθή, αγκινάρα, τομάτα, ψυχανθή λαχανικά, σπαράγγια, καρπούζι και πεπόνι. Σε κάθε περίπτωση, τα θέματα αναπτύχθηκαν από προσκεκλημένες διεθνείς ομάδες διακεκριμένων επιστημόνων.