Πρόσκληση σε Ημερίδα στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών

Σας προσκαλούμε όπως μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην Ημερίδα “Εφαρμογές της Αβαθούς Γεωθερμίας και Ηλιακής Ενέργειας στα Θερμοκήπια” που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου 2016 στα Κεντρικά Γραφεία του ΙΓΕ στην Αθαλάσσα, Λευκωσία.

Η Ανατολική Μεσόγειος πλήττεται σοβαρά από τις Κλιματικές Αλλαγές και κατά συνέπεια επηρεάζεται άμεσα και η Κύπρος.

Η μείωση της βροχόπτωσης κατά τις παραδοσιακές εποχές φύτευσης εποχιακών καλλιεργειών, η αύξηση της θερμοκρασίας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η σκόνη στην ατμόσφαιρα, η έξαρση των φυτικών ασθενειών, και πολλά άλλα αποτελούν σοβαρούς κινδύνους στην γεωργία του Τόπου και στην επάρκεια των τροφίμων στη Χώρα μας.

Με την Προστατευόμενη Καλλιέργεια (σε Θερμοκήπια) μπορούν οι κίνδυνοι αυτοί να αντιμετωπιστούν και ταυτόχρονα να μετατραπούν σε ευκαιρίες για βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και μείωση του κόστους παραγωγής. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που διατίθενται πλουσιοπάροχα στον Τόπο μας μπορούν να γίνουν χρήσιμο εργαλείο παραγωγής. Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το Ευρωπαϊκό Έργο “Adapt2Change” που βαίνει προς το τέλος του και θα γίνει αναφορά στις δυνατότητες χρήσης της Ηλιακής Ενέργειας για θέρμανση και παραγωγή ηλεκτρισμού στα θερμοκήπια καθώς και της Αβαθούς Γεωθερμικής Ενέργειας.

Επισυνάπτεται η σχετική Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της Ημερίδας.